ההתאמה לסוג מוסד לאשפוז ממושך נקבעת לפי מצבו הרפואי והתפקודי של האדם או האישה (סטטוס) והצרכים הטיפוליים: שיקום, תשוש, סיעודי, תשוש נפש, סיעודי מורכב או זקוק להנשמה ממושכת.
את הסטטוס של האדם קובעת ועדה לסיווג חולים כרוניים בראשות רופא או רופאה מומחים בגריאטריה בלשכת הבריאות האזורית.
יש כמה דרכים שבאמצעותן אפשר לממן אישפוז במוסד:
אם בן משפחה שלכם נמצא במוסד סיעודי, ייתכן שאתם זכאים לזיכוי במס הכנסה. היכנסו לאתר מס הכנסה לקבלת מידע נוסף בנושא.
בטבלה תוכלו לראות איזה מוסד ומחלקה יכולים להתאים עבור בן או בת המשפחה שלכם, לפי רמת התפקוד שלו. בנוסף, עבור כל מוסד מפורט מי הגורם המממן את האשפוז:
ההחלטה האם בני המשפחה המטופלים יכולים להישאר בבית או לעבור לאשפוז – היא החלטה משותפת של המטופלים, בני משפחתם והצוות הרפואי. החלטה זו מבוססת על נתונים מורכבים: נתונים רפואיים לגבי מצב המטופל ובחינת המצב הרפואי שלו ובעיקר שלא נשקפת סכנה לחייו, האם יש צורך בניטור, האם יש צורך בטיפול חריף או פולשני והאם הוא יציב מבחינה המודינמית ונשימתית.
בנוסף, חשוב לבחון מהן האפשרויות של הקופה המבטחת או במסגרת יחידה להמשך טיפול או במסגרת יחידת מרותקי בית. האם אפשר לתת את השירותים שהמטופל זקוק להם במקום המגורים שלו והאם יש לקופה אפשרות לתת למטופל שירות איכותי ומקיף מחוץ למוסד הרפואי. חשוב לקחת בחשבון גם את ההיבט החברתי: האם יש למטופל תמיכה משפחתית? בנוסף, ולא פחות חשוב, שיהיה מטפל או מטפלת עיקריים (בן משפחה, מטפל מתוך חוק סיעוד, עובד זר) צמודים אליהם, שיקפידו על תנאי המגורים שלהם ועל סביבה ביתית בטוחה עבורם. חשוב להדגיש שמטפל סיעודי הוא לא גורם רפואי. התפקיד שלו לספק למטופל מענה לצרכים סיעודיים מבחינת התפקוד – סיוע במעברים, רחיצה, הלבשה, סיוע בהליכה, הכנה והגשת מזון. המטפל הסיעודי לא אחראי על טיפול רפואי ולכן הוא לא משמש חלופה לאשפוז סיעודי.
אם אתם מעדיפים ובוחרים שבני המשפחה שלכם יישארו בבית, כדאי לדעת שיש שירותים שונים שאפשר לקבל מקופת החולים בקהילה והם שיכולים לסייע לאדם להישאר בביתו במקום לעבור לאשפוז במוסד. כדאי לפנות לקופת החולים המבטחת שלכם כדי לבדוק מה מציעים בה למטופלים. כל קופה מגדירה את השירות בשם אחר (יחידות לאשפוז בית, יחידות לטיפול ביתי, יחידות למרותקי בית וכדומה). המידע הנדרש קיים באתרי הקופות המבטחות.
את הבקשות אפשר להגיש ללשכת הבריאות הקרובה אליכם (לפי הכתובת המצוינת בספח תעודת הזהות של המטופל) . אפשר להביא את המסמכים ישירות למשרדי הלשכה בשעות הקבלה או לשלוח את המסמכים בפקס, באי-מייל או בדואר, על פי הפרטים באתר הלשכה.
לקראת סיום התהליך, כשייקבע גובה ההשתתפות העצמית לכל אחד מבני המשפחה, חשוב לחתום על ההתחייבות לתשלום באחת מהדרכים הבאות:
הבקשה יכולה להידחות מכמה סיבות:
אם אחרי בדיקת המסמכים או בדיקה ישירה של המטופל או המטופלת, ועדת הסיווג בלשכת הבריאות בראשות הגריאטר המחוזי, תחליט שהמטופל לא מתאים לאשפוז סיעודי או תשוש נפש. במקרה הזה – תימסר הודעה על דחיית הבקשה.
חשוב מאוד להקפיד על מילוי כל המסמכים והגשתם וכן על חתימת כתבי ההתחייבות כי אחרת לא יהיה אפשר להשלים את הטיפול בבקשה בייחוד במקרים הבאים:
כן. גמלת סיעוד ניתנת רק לאנשים המתגוררים בביתם או בדיור מוגן, כלומר, רק לאלה שלא שוהים במוסד.
ההשתתפות העצמית של המטופל ובני המשפחה תופחת אם אושפז בבית חולים או כשמטופל ששוהה במוסד סיעודי במימון משרד הבריאות יוצא לחופשה.
משרד הבריאות מעביר תשלום חלקי למוסד הגריאטרי במסגרת הסכם "שמירת מיטה": סכום שנקבע על ידי משרד הבריאות שהמוסד מקבל כדי לשמור על "מיטה" בזמן שדייר מאושפז בבית חולים. במסגרת הסכם זה, המוסד יבטיח את מקומות של המטופל לתקופה של לפחות 30 ימים רצופים.
אתר מונגש
אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.
סייגי נגישות
למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר
רכיב נגישות
באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים. רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.